top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΠάνος Νταλ.

Πόσο καλά γνωρίζετε το στρώμα σας;



Το στρώμα μας είναι το μέρος που περνάμε κατά μέσο όρο 8 ώρες καθημερινά, δηλαδή το 1/3 της ζωής μας!

Παθογόνοι οργανισμοί όπως τα ακάρεα, οι μύκητες (που εμφανίζονται ως μούχλα στο στρώμα) και τα βακτήρια, αναπτύσσονται στο στρώμα από την εφίδρωση (ιδρώτας), την απολέπιση (νεκρά κύτταρα του σώματος μας) και την οικιακή σκόνη.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι κατά μέσο όρο συγκεντρώνονται περισσότερα από 5.000.000 ακάρεα σε ένα στρώμα 2 ετών!

Επίσης τυχόν λεκέδες στο στρώμα από αίμα, ούρα, ιδρώτα, τρόφιμα, καφέ, λάδι, νερό, γάλα γίνονται εστία αύξησης των μικροοργανισμών που αποτελούν τη βασικότερη αιτία για αλλεργίες και δερματοπάθειες.

Συνεπώς ο οικολογικός καθαρισμός του στρώματος κρίνεται απαραίτητος για την εξόντωση των βλαβερών μικροοργανισμών και την εξασφάλιση ενός υγιούς ύπνου!

Μετά από όλα αυτά, είναι φυσικό να "γεννιούνται" ερωτήσεις σχετικά με τον καθαρισμό του στρώματός σας. Γι' αυτό, οι άνθρωποι της επιχείρησης dclean Νταλαπέρας είναι εδώ να λύσουν όλες τις απορίες σας.

Στη συνέχεια απαντούμε στις πιο συχνές σας ερωτήσεις.

  • Γιατί να καθαρίζω το στρώμα μου;

Ο καθαρισμός των στρωμάτων δεν είναι μια σύγχρονη ανάγκη πολυτελείας. Οι νοικοκυρές ανέκαθεν καθάριζαν τα χαλιά, τα μαξιλάρια και τα στρώματα του σπιτιού τους τινάζοντάς τα κι αφήνοντάς τα στον ήλιο. Το σημερινό μέγεθος και τα υλικά των νέων στρωμάτων δεν επιτρέπουν το τίναγμα και την έκθεση στον ήλιο καθιστώντας τη μέθοδο αυτή αδύνατη κι αναποτελεσματική.


Η υπηρεσία καθαρισμού στρωμάτων και σαλονιών είναι μια υπηρεσία που παρέχεται στο εξωτερικό περισσότερα από 20 χρόνια.


Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι αν ένα βρέφος ή ένα μικρό παιδί μεγαλώνει σε χώρους με μεγάλη συγκέντρωση ακαρέων ή άλλων αλλεργικών παραγόντων τότε είναι πιθανότερο να αναπτύξει αλλεργίες, άσθμα ή και τα δύο.


Ακόμη κι αν δεν έχετε σήμερα αλλεργική ευαισθησία στη σκόνη, σίγουρα η σκόνη επηρεάζει το αναπνευστικό σας σύστημα και τη καθημερινότητά σας, ενώ η έκθεση στα ακάρεα ή άλλου τύπου αλλεργιογόνα αυξάνει τις πιθανότητες να αναπτύξετε αλλεργία στο μέλλον ανεξαρτήτως της ηλικίας σας.


  • Μπορεί ένα στρώμα να καθαριστεί από την ηλεκτρική μου σκούπα;

Οι ηλεκτρικές σκούπες δεν έχουν έχουν την αναρροφητική δύναμη ούτε τις κατάλληλες δονήσεις ώστε να συλλέξουν τα ακάρεα που είναι βαθιά μέσα στο στρώμα. Αυτό καθιστά αναποτελεσματικό τον καθαρισμό με την οικιακή σκούπα με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται ουσιαστική απορρύπανση.


  • Τα καλύμματα στρωμάτων προστατεύουν από τα ακάρεα;

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι δεν λειτουργούν αποτελεσματικά. Το ακάρι έχει διάμετρο περίπου 0,3 χιλιοστά οπότε τα καλύμματα δεν αποτρέπουν την εισχώρησή τους στο στρώμα. Για να κατανοήσετε το μέγεθός τους, στο κεφαλάκι ενός σπίρτου χωρούν 300 με 400 ακάρεα. Επίσης από την εμπειρία μας όσες φορές κάναμε test ακαρέων σε ένα στρώμα με κάλυμμα, ήταν πάντα μολυσμένο.


Εάν χρησιμοποιείτε κάλυμμα στρώματος τότε η καλύτερη λύση είναι να το τοποθετήσετε σε στρώμα που μόλις σας έχουμε καθαρίσει κι ακόμη να το βγάζετε και να το τινάζετε ανά τακτά διαστήματα. Διαφορετικά το μόνο που επιτυγχάνετε είναι να δημιουργείτε κατάλληλες συνθήκες για να εκκολαφθούν και να επιζήσουν τα ήδη υπάρχοντα ακάρεα, μύκητες και βακτήρια.


  • Πως καθαρίζετε ένα στρώμα;

Στα Στεγνοκαθαριστήρια - Ταπητοκαθαριστήρια dclean Νταλαπέρας ακολουθούμε τέσσερα βήματα για την πραγματοποίηση ενός ολοκληρωμένου οικολογικού καθαρισμού στρώματος:

  1. Παίρνουμε δείγμα της αλλεργιογόνου σκόνης μέσα από το στρώμα σας για να εξακριβώσουμε τον βαθμό μόλυνσης που υπάρχει.

  2. Χρησιμοποιούμε ειδική συσκευή με εξαιρετική δύναμη αναρρόφησης και δυνατότητα παλμικών δονήσεων για να αφαιρέσουμε σε βάθος τα ακάρεα και τις αλλεργιογόνες ουσίες από το εσωτερικό του στρώματος.

  3. Προχωράμε σε απαλοιφή λεκέδων από την επιφάνεια του στρώματος με τη χρήση της βραβευμένης τεχνολογίας μοριακής μικροδιάσπασης Microsplitting. Λεκέδες όπως λιπαρότητα, ιδρώτας, ούρα, εμετός, αίμα κ.α. αφαιρούνται σε ποσοστό 80 με 100% χωρίς τη χρήση αφρών, σαπουνιών, διαλυτών, χλωρίου ή άλλων επιβλαβών για την υγεία χημικών.

  4. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την αντιαλλεργική προστασία, δηλαδή με τον ψεκασμό του φυτικού υποαλλεργικού σπρέυ "Allerg Stop" που καθυστερεί την επανεμφάνιση των ακαρέων, αφήνοντας το στρώμα πεντακάθαρο και με ευχάριστο άρωμα.


  • Πόσο διαρκεί η διαδικασία καθαρισμού;

Ο οικολογικός καθαρισμός ενός στρώματος μπορεί να διαρκέσει από 30 έως 45 λεπτά. Αυτό εξαρτάται τόσο από το μέγεθος του στρώματος, όσο κι από τα αποτελέσματα του εξειδικευμένου τεστ υγιεινής που πραγματοποιείται πάντα με την παρουσία του πελάτη.


  • Θα υπάρχει ακαταστασία μετά το τέλος του καθαρισμού;

Σε καμία περίπτωση! Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και πάνω στο κρεβάτι. Επαναλαμβάνεται κι από τις δύο πλευρές του στρώματος και το στρώμα δύναται να είναι έτοιμο προς χρήση ακόμη και την ίδια μέρα.




107 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page